35 χρόνια από την ίδρυση του Πολιτιστικού συλλόγου Τερπνής

35 χρόνια από την ίδρυση του Πολιτιστικού συλλόγου Τερπνής συμπληρώθηκαν την Πέμπτη 24 Μαΐου, 35 χρόνια αδιάλειπτης παρουσίας στα πολιτιστικά δρώμενα της περιοχής και του νομού μας, 35 χρόνια εθελοντισμού, προσφοράς, πολιτισμού και πλούσιας δράσης. Τιμητικά αναφέρουμε τα ονόματα των 23 νεαρών που το 1977 υπέγραψαν το ιδρυτικό καταστατικό σύμφωνα με στοιχεία του πρωτοδικείου Σερρών:

Καρούτας Λάζαρος, Εκλεκτός Κων/νος, Κεραμιδάς Παναγιώτης, Βυζάντης Ιωάννης, Κωνσταντούλας Ιωάννης, Λαφαζάνης Θωμάς, Πάντσιος Αθανάσιος, Μπουφίδης θεόδωρος, Μπεσικλής Ιωάννης, Καρατζιάς Κων/νος, Σερβίας Αλέξανδρος, Γκαζέπης Χρήστος, Γερακούδης Βασίλειος, Παπαγεωργίου Χρήστος, Φέλλιας Βασίλειος, Δρούγγος Χρήστος, Σαμαράς Γεώργιος, Ρήγας  Αστέριος, Σάτσιος Νικόλαος, Κουτσής Πασχάλης, Αλκουσάκης Δημήτριος, Ζαρίμπας Παναγιώτης, Αγγελάκης Χρήστος.

Πρώτος πρόεδρος του συλλόγου ο κ. Εκλεκτός Κων/νος.

Θέλουμε να πιστεύουμε ότι ο Πολιτιστικός Σύλλογος Τερπνής θα συνεχίσει να προσφέρει στην παράδοση και στη λαογραφία ασταμάτητα και τα χρόνια που ακολουθούν,  με τη βοήθεια και τη συμμετοχή όλων σας.

ΦΥΛΑΚΕΣ ΝΙΓΡΙΤΑΣ

Οι σύλλογοι της Τερπνής, Πολιτιστικός Σύλλογος και Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Δημοτικού, μετά από επικοινωνία με τις φυλακές Νιγρίτας αποφάσισαν να ανταποκριθούν στο κάλεσμά τους για βοήθεια και σας ενημερώνουν ότι για μια βδομάδα από τη Δευτέρα 4 έως και την Παρασκευή 8 Ιουνίου θα συγκεντρώνουν χρήματα αλλά και είδη τροφίμων και πρώτης ανάγκης προκειμένου να προσφερθούν στους φυλακισμένους, οι οποίοι αριθμούν τους 250 και οι περισσότεροι στερούνται των βασικών ειδών. Τα είδη πρώτης ανάγκης που χρειάζονται και μπορούμε να τους προσφέρουμε είναι: Είδη τροφίμων, σαπούνια πράσινα, μπικ ξυρίσματος, οδοντόβουρτσες, οδοντόκρεμες, χαρτί υγείας, είδη ρουχισμού κυρίως καλοκαιρινά ανδρικά (έστω ελαφρώς μεταχειρισμένα), παπούτσια και παντούφλες Νο 42-46. Οι προσφορές, χρηματικές είτε σε είδη τροφίμων και ρουχισμού, θα συγκεντρωθούν στο Δημοτικό Σχολείο, Νηπιαγωγείο, Παιδικό Σταθμό την ώρα λειτουργίας τους, αλλά και στα γραφεία του Πολιτιστικού Συλλόγου Τερπνής πάνω από το Λαογραφικό Μουσείο όλη τη βδομάδα που ακολουθεί από τις 6 έως και τις 9 μ.μ.

 

ΕΚΠΟΜΠΗ «ΣΤΑΧΥΟΛΟΓΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΠΑΡΑΔΟΣΗ»

Το Σάββατο 26 Μαΐου στις 7,30 μ.μ στο ραδιοφωνικό σταθμό «Ράδιο Κιβωτός 99,2 Fm» της Ιεράς Μητροπόλεως Σερρών και Νιγρίτης στην εκπομπή «Σταχυολογώντας την παράδοση» που παρουσιάζει η επίκουρη καθηγήτρια του ΤΕΦΑΑ Σερρών κα Πόπη Πανοπούλου, ήταν καλεσμένος ο Πολιτιστικός Σύλλογος Τερπνής που παρουσίασε την παράδοση και τα έθιμα της Τερπνής και της περιοχής μας γενικότερα, τις θεσμικές του δράσεις αλλά και την εκδήλωση των «Ελευθερίων Τερπνής» που ήδη βρίσκεται στο στάδιο της πυρετώδους προετοιμασίας για τις 23 και 24 Ιουνίου.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΠΑΛΑΙΟΧΩΡΙΟΥ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ

Πριν λίγες ημέρες είχαμε μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα συνάντηση με τον πρόεδρο του Πολιτιστικού Συλλόγου Παλαιοχωρίου Χαλκιδικής “TO KAΣΤΕΛΙ” κ. Τσιάλη Στάθη, έναν εξαίρετο εκπαιδευτικό στο επάγγελμα και πολύ δραστήριο άνθρωπο, αλλά και την υπέροχη νεαρή κοπέλα κ. Λέλα Ιωαννίδου ταμία του συλλόγου, ανταλλάσοντας απόψεις για τον πολιτισμό και την παράδοση των περιοχών μας. Όπως μας πληροφόρησαν στο πλούσιο φωτογραφικό υλικό που διαθέτει ο σύλλογός τους περιλαμβάνονται και φωτογραφίες από την Τερπνή και Νιγρίτα, μια και όπως θα ξέρουν οι μεγαλύτεροι αρκετός πληθυσμός της περιοχής Αρναίας πριν 50-60 περίπου χρόνια ερχόταν στη Βισαλτία και δούλευε στα καπνά. Στο τέλος της συνάντησης τους χαρίσαμε για τη βιβλιοθήκη τους το βιβλίο “ΤΕΡΠΝΗ” του Δρ Σιαμάκη Κων/νου. Σίγουρα αυτή η γνωριμία και η συνεργασία των δύο συλλόγων δε θα σταματήσει σε αυτή τη συνάντηση.

 

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ

  Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                      

ΔΡΑΜΑΛΗ-ΤΟΥΛΑΚΗ ΓΕΩΡΓΙΑ                                                               

Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 ΑΓΚΑΘΑ ΒΟΥΛΑ