Η Βράβευση των νέων φοιτητών, παιδιών μελών του «ΒΙΣΑΛΤΗ» Αττικής και η Γιορτή της «Βραστής Γίδας»

Στην φετινή γιορτή της ο Σύλλογος Νιγριτινών και Βισαλτινών Αττικής, αισθάνθηκε ιδιαίτερη περηφάνια για όλους τους συμπολίτες μας που ζουν και προκόβουν εκτός της γενέτειρας στην περιοχή της Αττικής.

Με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου, η γιορτή αυτή συνοδεύτηκε με μια τιμητική εκδήλωση κατά την οποία βράβευσε τα παιδιά μελών του Συλλόγου μας, που πέρασαν τις πύλες των Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων. Μια εκδήλωση τιμής για τη νέα γενιά μας, που συγκίνησε διπλά τα μέλη και τους φίλους που παραβρέθηκαν. Η βράβευση έγινε σε σεμνή τελετή, την Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2011, ταυτόχρονα με την καθιερωμένη πλέον ετήσια γιορτή της «Βραστής Γίδας».
Ο πρόεδρος του Συλλόγου μας Καθηγητής. Μιλτιάδης Ι. Καραγιάννης, μετά το καλωσόρισμα των παρευρισκομένων στην συνεστίαση, έδωσε τα συγχαρητήρια στους παρόντες γονείς των νέων φοιτητών και απεύθυνε τα συγχαρητήρια στους βραβευθέντες φοιτητές για τη σπουδαία επιτυχία τους. Τους ευχήθηκε επιτυχία και απόδοση στις σπουδές τους για το καλό των ίδιων, της οικογένειάς τους και της Πατρίδας μας. Τους ευχήθηκε ακόμη να έχουν και άλλες πολλές επιτυχίες στη ζωή τους και τους υπενθύμισε ότι η επιτυχία και η καταξίωση είναι αποτέλεσμα προσπάθειας και συστηματικού σχεδιασμού της δουλειάς τους. Η σταθερή πίστη σε αληθινές ανθρώπινες αξίες είναι αυτές που διαμορφώνουν την προσωπικότητα και είναι τα κλειδιά της πραγματικής επιτυχίας. Παρόλο που στις μέρες μας η πίστη μας στις αξίες αυτές έχει αμβλυνθεί, αναμφισβήτητα όμως αυτές πρέπει να παραμένουν αναλλοίωτες τόσο στις διαπροσωπικές, όσο και στις επαγγελματικές μας σχέσεις.
Οι βραβευθέντες είναι η Χρυσούλα Μάλτσιου του Ιωάννη και της Βασιλικής, που επέτυχε στο τμήμα της Νομικής του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και ο Γεώργιος Καραγιάννης του Ιωάννη και της Ελένης, που επέτυχε στο Τμήμα Επιστήμης και Τεχνολογίας Υλικών του Πανεπιστημίου Ηρακλείου Κρήτης. Στους επιτυχόντες απονεμήθηκαν έπαινοι και δόθηκε στον καθένα, ως συμβολικό δώρο, ένας εξωτερικός σκληρός δίσκος 500 GB για τον υπολογιστή τους.
Ο σύλλογος συγχαίρει επίσης και τους γονείς των επιτυχόντων, μοιράζεται τη χαρά τους και εύχεται να μοιραστούν με τα παιδιά τους και άλλες μεγαλύτερες επιτυχίες

Σε ότι αφορά τη γιορτή της «Γίδας», ο σύλλογος τη θεωρεί πλέον καθιερωμένη και επιδιώκει την μεγαλύτερη δυνατή συμμετοχή. Είναι μια ευκαιρία να σφίξουμε τα χέρια μας όλοι εμείς οι πατριώτες, φίλοι και οι παλιοί γνωστοί που μεγαλώσαμε στα σοκάκια και τα περιβόλια της αγαπητής γενέτειρας και να θυμηθούμε τα παλαιά. Ακόμα, φιλοδοξούμε, με τις αφηγήσεις των, πολλές φορές, πικρών εμπειριών των μεγαλυτέρων από μας, να πείσουμε την νέα γενιά ότι, πάντα υπάρχει μέλλον και ελπίδα για επιτυχίες.
Όπως και πέρσι, το γεύμα έγινε με δαπάνη το συλλόγου ΒΙΣΑΛΤΗΣ. Ακολούθησε η κατανάλωση της γίδας, καθώς και των μεζέδων και ποτών, που με πολύ μεράκι και επιτυχία επιμελήθηκαν τα μέλη του Συλλόγου μας Στέργιος Καραγιάννης, Θανάσης Υφαντούδας και Στέργιος Μαλιαμάνης, συνεπικουρούμενοι από τις συζύγους τους. Το κρασί και το τσίπουρο της πατρίδας μας σύντομα έφεραν τα αποτελέσματά τους και το γλέντι, ο χορός και τα Νιγριτινά τραγούδια που ακολούθησαν, ανέβασαν το κέφι.
Στις εκδηλώσεις παραβρέθηκαν και τίμησαν μέλη των συλλόγων Σινδικής και Μαυρόλοφου με τους προέδρους τους Τασούλα Ηλιάδου και Ανδρέα Μωυσίδη.
Συγκινητική ήταν και φέτος η διαπίστωση ότι οι Βισαλτινοί που ζουν και προκόβουν στην Πρωτεύουσα, όχι μόνο δεν ξεχνούν την ιδιαίτερη πατρίδα τους αλλά διατηρούν άσβεστες τις μνήμες, νοιάζονται κα πονούν γι’ αυτή και τρέφουν αισθήματα περηφάνιας για την ιστορία και τον πολιτισμό της. Τα αισθήματα αυτά υπόσχεται να διατηρήσει και να τονώσει περισσότερο το νέο ΔΣ.