Ξεκίνησαν και συνεχίζονται τα γυρίσματα ταινίας στη λίμνη Δοϊράνης

Ξεκίνησαν την Πέμπτη 11.2.21 και πρόκειται να ολοκληρωθούν την Τρίτη 23.2.21 τα γυρίσματα κινηματογραφικής ταινίας στην ευρύτερη περιοχή της Δοϊράνης.

Το κινηματογραφικό συνεργείο έχει πάρει ήδη πλάνα από την περιοχή των Αμαράντων όπου βρισκόταν και σήμερα, του χωριού της Δοϊράνης, του εγκαταλελειμμένου σήμερα αστυνομικού τμήματος Δροσάτου που βρισκόταν εχθές και στηρίζει η πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Φρόσω Μωυσίδου.

Πρόκειται για ταινία μεγάλου μήκους, ελληνογερμανικής συμπαραγωγής, με τίτλο παραγωγής «Πίσω από τις θημωνιές» (“Behind the haystacks”) την οποία πραγματοποιεί η εταιρεία από ελληνικής πλευράς η «Αργοναύτες ΑΕ».

Τα γυρίσματα της ταινίας θα πραγματοποιηθούν σε σημαντικό μέρος τους (16 εκ των 35 ημερών γυρισμάτων) στην Κεντρική Μακεδονία και, ειδικότερα, στην λίμνη Δοϊράνη και στην ευρύτερη περιοχή.

Η ανωτέρω ταινία κρίθηκε ότι πληροί τις προδιαγραφές υποστήριξης, για μια σειρά από λόγους που τεκμηριώνουν την υψηλή καλλιτεχνική της αξία.

Υπενθυμίζεται ότι η περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, στο πλαίσιο του προγράμματος τουριστικής προβολής έτους 2021, αναλαμβάνει την κάλυψη των δαπανών των επαγγελματιών του παραπάνω οπτικοακουστικού έργου (ήδη η οικονομική επιτροπή της περιφέρειας ενέκρινε πίστωση 20.000 ευρώ) που αναμένεται να συμβάλει, άμεσα και έμμεσα, στην ανάδειξη των τοποθεσιών της Κεντρικής Μακεδονίας ως ιδανικών σκηνικών για κινηματογραφικά γυρίσματα και στην περαιτέρω προβολή του τουριστικού προϊόντος της περιφέρειας, μέσα από την ενίσχυση του κινηματογραφικού τουρισμού.

Η δράση εντάσσεται σε μια σειρά δράσεων υποστήριξης του νεοσύστατου Film Office της περιφέρειας.

 

Το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου αναφέρει για τα γυρίσματα της ταινίας

Το σχέδιο της πρώτης ταινίας της Ασημίνας Προέδρου «Πίσω από τις θημωνιές, που έχει ως συμπαραγωγό της και το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου, έχει ήδη μπει στην πιο συναρπαστική του φάση, αυτή των γυρισμάτων. Η Αττική, η Βοιωτία, η λίμνη Δοϊράνη (όπου βρίσκεται το συνεργείο αυτές τις ημέρες) και η Βόρεια Μακεδονία συνθέτουν το φυσικό ντεκόρ.

Το 2013 η Ασημίνα Προέδρου εμφανίστηκε ορμητική στο προσκήνιο του ελληνικού σινεμά με τη μικρού μήκους ταινία της «Red Hulk», γύρω από την εκκόλαψη του αυγού του φιδιού και το καρκίνωμα του νεοναζισμού στη σημερινή Ελλάδα (τραγική σύμπτωση το γεγονός ότι η ταινία αυτή έκανε πρεμιέρα στο Φεστιβάλ Δράμας, κερδίζοντας τον Χρυσό Διόνυσο, τις μέρες που η Χρυσή Αυγή δολοφονούσε τον Παύλο Φύσσα).

Σήμερα, η Προέδρου αφηγείται την ιστορία ενός άντρα, ο οποίος, κυνηγημένος από το παρελθόν του και πιεσμένος από τα χρέη του, διακινεί παράνομα μετανάστες με τη βάρκα του. Αυτό δράμα, που έχει ως ομφαλό του το θρίλερ, εκτυλίσσεται σ’ ένα παραλίμνιο ελληνικό χωριό στα σύνορα με τη Βόρεια Μακεδονία.

 

Το «Πίσω από τις θημωνιές» αποτελεί συμπαραγωγή Ελλάδος, Γερμανίας και Βορείου Μακεδονίας. Ακολουθούν οι συντελεστές της ταινίας:

Σενάριο / Σκηνοθεσία: Ασημίνα Προέδρου

Παραγωγοί: Ιωάννα Μπολομύτη, Markus Halberschmidt, Vladimir Anastasov, Angela Nestorovska

Executive Producer: Πάνος Παπαχατζής

Διεύθυνση Φωτογραφίας: Σίμος Σαρκετζής

Μοντάζ: Ηλέκτρα Βενάκη

Ήχος: Νίκος Παπαδημητρίου

Μουσική: Μάριος Στρόφαλης

Σκηνογραφία: Εδουάρδος Γεωργίου

Κοστούμια: Κική Μήλιου

Μακιγιάζ: Δώρα Νάζου

Casting: Σωτηρία Μαρίνη, Σοφία Δημοπούλου, Φραγκίσκος Ξιδιανός, Άκης Γουρζουλίδης

Ηθοποιοί: Στάθης Σταμουλακάτος, Λένα Ουζουνίδου, Ευγενία Λάβδα, Χρήστος Κοντογεώργης, Πασχάλης Τσαρούχας και Ντίνα Μιχαηλίδου

#PressGreece

#ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ