Οι 900 της Μαρίνας: Μια ελληνική ταινία με μεγάλους ηθοποιούς γυρισμένη στις Σέρρες

Η ταινία «Οι 900 Της Μαρίνας»  Γυρίστηκε στην πόλη των Σερρών και στο χωριό Χρυσό.  Στη συγκεκριμένη κωμωδία την παράσταση κλέβουν δύο πολύ σημαντικοί ηθοποιοί.  Ο Θανάσης Βέγγος  και ο  Περικλής Χριστοφορίδης.

ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ: 1960 (από σερραϊκή κινηματογραφική εταιρεία)

ΥΠΟΘΕΣΗ:

Ο Σπύρος Δαλέγγος είναι ο πανίσχυρος πρόεδρος σε ένα χωριό της ελληνικής υπαίθρου.  Ο Δαλέγγος μπορεί και επηρεάζει 900 συνολικά ψηφοφόρους και, καθώς το χωριό βρίσκεται ήδη σε προεκλογικό πυρετό, οι δύο πολιτικοί αντίπαλοι, ο παλαίμαχος βουλευτής Δαμαλάς και ο νεαρός δικηγόρος Ντίνος, εξαρτώνται άμεσα από τον Δαλέγγο, που θα κρίνει το εκλογικό αποτέλεσμα.

 

ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 81′

ΕΠΙΠΡΟΣΘΕΤΑ:

Η ταινία «Οι 900 Της Μαρίνας» προβλήθηκε στις αίθουσες Αθηνών – Πειραιώς – προαστίων το 1960 και έκοψε 7.800 εισιτήρια. Ήρθε στην 50η θέση σε 58 ταινίες. Η προεκλογική περίοδος αποτελούσε ανέκαθεν πηγή έμπνευσης για τους Έλληνες σεναριογράφους. Στη συγκεκριμένη κωμωδία την παράσταση κλέβουν δύο πολύ σημαντικοί ηθοποιοί.  Ο Θανάσης Βέγγος και ο Περικλής Χριστοφορίδης

ΗΘΟΠΟΙΟΙ:

Γκέλυ Μαυροπούλου

Νίκος Τζόγιας

Άρης Μαλιαγρός

Σόνια Ζωίδου

Θανάσης Βέγγος

Φρόσω Κοκκόλα

Περικλής Χριστοφορίδης

Λαυρέντης Διανέλλος

Θόδωρος Κεφαλόπουλος

Σάββας Καλατζής

ΣΕΝΑΡΙΟ:

Παναγιώτης Καγιάς (Από το θεατρικό έργο του Παναγιώτη Καγιά «Ο Τοπικός Παράγων», πρώτο κρατικό βραβείο, σενάριο του ιδίου και κινηματογραφική προσαρμογή Κώστας Δούκας)

πηγη: epilogestv.gr

#pgnews

#ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ