Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία οι εορταστικές εκδηλώσεις για τα Δημήτρια στην Τερπνή

Ολοκληρώθηκε και έκλεισε η αυλαία  του τετραημέρου των εορταστικών εκδηλώσεων που διοργανώθηκαν από τον Πολιτιστικό σύλλογο Τερπνής με αφορμή τη γιορτή του Αγίου Δημητρίου.

Τα «ΔΗΜΗΤΡΙΑ 2011» ξεκίνησαν την Κυριακή 23 Οκτωβρίου στο δημαρχείο Νιγρίτας με την παρουσίαση του βιβλίου “Τερπνή” που έγραψε ο Τερπνιώτης φιλόλογος και θεολόγος Δρ Σιαμάκης Κων/νος, εξέδωσε ο Πολιτιστικός Σύλλογος Τερπνής και παρουσίασαν καταπληκτικά ο κ. Μασλαρινός Αθανάσιος Περιφερειακός σύμβουλος Ν. Σερρών και ο κ. Σταματόπουλος Δημήτριος επίκουρος καθηγητής του πανεπιστημίου Μακεδονίας. Το συντονισμό της παρουσίασης έκανε η δημοσιογράφος κ. Αγκαθά Βούλα. Χορηγός ο κ. Αναστασιάδης Δημήτριος-fibran A.E και πολύτιμη η βοήθεια και στήριξη του δήμου Βισαλτίας. Μετά την παρουσίαση ανακοινώθηκε η παραχώρηση της πατρικής κατοικίας των αδελφών Σιαμάκη στον Πολιτιστικό Σύλλογο, μια κίνηση ιδιαίτερα συγκινητική. Η εκδήλωση έκλεισε με τη χορωδία του Δήμου μας που ερμήνευσε υπέροχα τραγούδια με χοράρχη τον κ. Γούναρη Αστέριο.

Ο κ. Αναστασιάδης Δημήτριος έστειλε χαιρετισμό, μια και ίσως για πρώτη φορά φέτος ανειλημμένες υποχρεώσεις δεν του επέτρεψαν να παρευρεθεί στις εορταστικές εκδηλώσεις των «ΔΗΜΗΤΡΙΩΝ».

Η ανταπόκριση και επιθυμία όλων για την απόκτηση του βιβλίου ήταν από την πρώτη στιγμή μεγάλη, άλλωστε και η χαμηλή τιμή πώλησής του

(10 €) σκοπό είχε να οδηγήσει το βιβλίο στα χέρια όχι μόνο των Τερπνιωτών αλλά και όλων των φίλων που θα ήθελαν να γνωρίσουν την ιστορία της περιοχής Βισαλτίας. Όσοι δεν το έχουν ακόμη προμηθευτεί μπορούν να επικοινωνήσουν στα παρακάτω τηλέφωνα: ΔΡΑΜΑΛΗ ΓΕΩΡΓΙΑ 2322025134-6998360477, ΤΕΡΖΑΚΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ 2322025015, αλλά και με οποιοδήποτε μέλος του Δ.Σ του Πολιτιστικού στην Τερπνή για να αποκτήσουν το βιβλίο. Τα γραφεία του συλλόγου είναι ανοικτά κάθε Σάββατο 4-6 μ.μ και κάθε ημέρα 6-7 μ.μ. Όλα τα τηλέφωνα του Δ.Σ θα τα βρείτε στην ιστοσελίδα μας στη διεύθυνση www.psterpnis.gr

Τη Δευτέρα 24 Οκτωβρίου συνεχίστηκαν οι εκδηλώσεις και το πρόγραμμα περιελάμβανε Κινηματογραφική βραδιά στην Κοινότητα με πολύ μεγάλη συμμετοχή παιδιών αλλά και γονέων, που μας ικανοποίησε ιδιαίτερα.

Την Τρίτη 25 Οκτωβρίου παραμονή του Αγίου Δημητρίου μετά το πέρας της περιφοράς με τη συνοδεία της Φιλαρμονικής και τον πανηγυρικό εσπερινό, τμήματα του συλλόγου και ο καλεσμένος Συλ. Γυναικών Νιγρίτας με χοροδιδασκάλους την κ. Μπίμπη Στέλλα και κ. Σταλακτή Ηλιοπούλου αντίστοιχα, χόρεψαν υπέροχους παραδοσιακούς χορούς στην πλατεία της Τερπνής και καταχειροκροτήθηκαν. Ταυτόχρονα λειτούργησε εκπληκτική έκθεση Ζωγραφικής στην αίθουσα εκδηλώσεων της Κοινότητας, με πίνακες από το παιδικό και τμήμα ενηλίκων του Εικαστικού Εργαστηρίου του συλλόγου, εντυπωσιάζοντας το φιλότεχνο κοινό που την επισκέφτηκε.

Την Τετάρτη 26 Οκτωβρίου, τελευταία ημέρα των Δημητρίων Τερπνής, στον αύλειο χώρο της εκκλησίας του Αγίου Δημητρίου συνεχίστηκε και έκλεισε ταυτόχρονα το τετραήμερο εκδηλώσεων μετά την πανηγυρική Θεία Λειτουργία. Την παρουσίαση της εκδήλωσης έκανε η υπ. Δημοσίων σχέσεων του συλλόγου κ. Κασάπη Φανή. Εμφανίστηκαν οι γερακίνες με το χορευτικό παραστάσεων του συλλόγου, δύο νεαροί πολλά υποσχόμενοι μουσικά που τραγούδησαν εξαιρετικά, τα νεαρά παιδιά Γιάννης Μαυρομάτης και η Ελευθερία Παλιούρα και τέλος προσφέρθηκε τιμητική πλακέτα στον κ. Διαμαντή Οδυσσέα τον μεγαλύτερο ηλικιακά παραδοσιακό τραγουδιστή της Τερπνής, που παρόλα τα ογδόντα του χρόνια συνεχίζει με την κρυστάλλινη φωνή του να μας ταξιδεύει στους υπέροχους μουσικούς δρόμους της παράδοσης. Μετά το πέρας των εκδηλώσεων προσφέρθηκε σε όλο τον κόσμο υπέροχο κρασί που μας το πρόσφεραν οι ντόπιοι παραγωγοί, κάστανα, εδέσματα και το καθιερωμένο γλυκό κυδώνι.

Παραβρέθηκαν και μας τίμησαν με την παρουσία τους στο τετραήμερο των εκδηλώσεων εκπρόσωποι της εκκλησίας, βουλευτές, σύσσωμη η τοπική εξουσία, η εκπαιδευτική κοινότητα, πρόεδροι συλλόγων και πάρα πολύς κόσμος.

Ο σύλλογος ευχαριστεί:

Τον πατέρα Παναγιώτη Δήμου και την εκκλησιαστική επιτροπή.

Τον αντιδήμαρχο κ. Παπαγιάννη Κων/νο.

Τον πρ. της Τερπνής κ. Μπάγκαλα Δημήτριο.

Το υπάλληλο της τεχνικής υπηρεσίας του δήμου κ. Κοπελλά Γιάννη.

Το σύλλογο Γυναικών Νιγρίτας «Η Γερακίνα» που ανταποκρίθηκε στην πρόσκληση και μας πρόσφερε υπέροχο χορευτικό θέαμα.

Την πρόεδρο του συλλόγου Γονέων Δημοτικού κ. Μπλιόγκαρα Νίκη που τα λόγια είναι φτωχά για να περιγράψουν τη βοήθεια που προσέφερε στο σύλλογο έως και το τελευταίο λεπτό των εκδηλώσεων.

Το επίτιμο μέλος του συλλόγου κ. Γιαχιά Βαγγέλη που όπως κάθε χρόνο έκανε τα πάντα ώστε να είναι η προετοιμασία όσο το δυνατόν καλύτερη. Ακόμη από πολύ νωρίς το πρωί της 26ης έβρασε με τον πρόεδρο της Ασπίδας κ. Τουλάκη Χρήστο  τα κάστανα που προσφέρθηκαν στον κόσμο.

Την κ. Νίκη Δεαχοντούδη που επιμελήθηκε και φρόντισε για όλα από την πρώτη έως και την τελευταία στιγμή.

Το Smile Market του κ. Σωτίδη και κ. Ανοιξιάς Πέγου για τα κάστανα.

Την κ. Πασχαλίνα Τουλάκη για την προσφορά εδεσμάτων.

Τους ντόπιους παραγωγούς κρασιού κ. Τζεβελέκη Άγγελο, κ. Δούλη Νίκο και κ. Βλαχοδήμο Χρήστο.

Tην επιχείρηση του κ. Ίταλα Τάσου και κ. Σταμούλη Αχιλλέα για τα ξύλα..

Τον ανώνυμο Τερπνιώτη για τα ξύλα και τα κάστανα.

Την κ. Βαία Κεραμιδά, κ. Νίνα Τσίκαλα και άλλες τρεις κυρίες που δυστυχώς δεν γνωρίζουμε τα ονόματά τους, για το γλυκό κυδώνι.

Την κ. Μάρθα Διαμαντή, κ. Ευαγγελία Κασάπη και από το συλ. Γυναικών την κ. Ντίνα Γκουγκούδη για την πολύτιμη βοήθεια στην προσφορά των εδεσμάτων στον κόσμο.

Έτσι λοιπόν επιτυχημένα και με ιδιαίτερες εκδηλώσεις έκλεισαν και για φέτος τα “Δημήτρια Τερπνής 2011” .

Ευχαριστούμε όλους όσους μας βοήθησαν αλλά και όλο τον κόσμο που μας τίμησε με την παρουσία του.

Και του χρόνου.

Επόμενη εκδήλωση του Πολιτιστικού συλλόγου Τερπνής είναι ο ετήσιος χορός στην ταβέρνα «Διόνυσος» την πρώτη ημέρα των Χριστουγέννων, Κυριακή 25 Δεκεμβρίου, με την ανανεωμένη ορχήστρα «9/8».

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΡΑΜΑΛΗ-ΤΟΥΛΑΚΗ ΓΕΩΡΓΙΑ Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΑΓΚΑΘΑ ΒΟΥΛΑ