1983 – 2023 40 χρόνια εθελοντική αιμοδοσία στην ΤΕΡΠΝΗ

Το Σάββατο 28/10/2023 η Τερπνή γιόρτασε τα 40 χρόνια Εθελοντικής Αιμοδοσίας, στο οικογενειακό κέντρο “Διόνυσος”, σε μία εκδήλωση κατά την οποία ο Σύλλογός Τερπνιωτών Θεσσαλονίκης πραγματοποίησε την 11η Βράβευση και τίμησε τους Εθελοντές Αιμοδότες που ξεπέρασαν τις 15 μονάδες αίματος με τιμητική πλακέτα.

 

Συγκεκριμένα  τιμήθηκαν οι :

 

Α/Α ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ ΦΙΑΛΕΣ

1 ΒΕΖΥΡΟΠΟΥΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του ΝΙΚΟΛΑΟΥ 17

2 ΕΥΑΓΓΕΛΟΥΔΗ ΗΛΙΑΝΑ του ΘΩΜΑ ΣΥΖ.ΒΛΑΧΟΔΗΜΟΥ ΚΩΝ/ΝΟΥ 16

3 ΕΥΑΓΓΕΛΟΥΔΗ ΧΡΙΣΤΙΝΑ του ΘΩΜΑ ΣΥΖ. ΕΜΜΑΝΟΥΗΛΙΔΗ ΟΜΗΡΟΥ 21

4 ΚΑΝΔΗΛΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ 15

5 ΚΟΥΤΣΟΥΡΑ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ του ΑΡΙΣΤΕΙΔΗ ΣΥΖ. ΚΩΝΝΟΥ 19

6 ΜΙΧΑΛΑΚΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ του ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ 21

7 ΜΠΛΙΟΓΚΑΡΑ ΚΛΕΟΝΙΚΗ του ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΣΥΖ. ΚΟΝΤΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ 15

8 ΜΠΡΑΧΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ του ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ 24

9 ΠΑΠΙΚΑ ΘΕΟΔΩΡΑ του ΧΡΗΣΤΟΥ 16

10 ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΟΥ ΦΩΤΕΙΝΗ του ΑΣΤΕΡΙΟΥ 16

11 ΤΣΙΚΑΛΑ ΕΛΙΣΣΑΒΕΤ του ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΣΥΖ. ΚΑΡΑΤΖΙΑ ΘΩΜΑ 23

Την εκδήλωση άνοιξαν οι μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Τερπνής που συμμετείχαν   με Έκθεση Ζωγραφικής και με απαγγελία ποιημάτων & διαλόγων σχετικά με την εθελοντική αιμοδοσία που πραγματικά μας συγκίνησαν και έδειξαν ότι το αιμοδοτικό κίνημα της Τερπνής έχει μέλλον.

Χαιρετισμούς απηυθύναν : ο πατέρας Δημήτριος Μεργιανιώτης του Ι.Ν Αγίου Δημητρίου Τερπνής, ο Δήμαρχος Βισαλτίας κ. Αθανάσιος Μασλαρινός , ο Γ. Γραμματέας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εθελοντών Αιμοδοτών (ΠΟΣΕΑ) και της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας (FIODS) κ. Θεολόγος Ζώτος και η Διευθύντρια της Αιμοδοσίας του Γ. Νοσοκομείου Σερρών κ. Αικατερίνη Τζιούρα η οποία τόνισε την αναγκαιότητα της εθελοντικής Αιμοδοσίας και προέτρεψε τους Τερπνιώτες να συνεχίσουν να προσφέρουν το αίμα τους, να προσφέρουν ΖΩΗ στον άγνωστο πάσχοντα συνάνθρωπο.

Ακολούθησαν οι απονομές των τιμητικών πλακετών. Τιμής Ένεκεν απένειμε ο Σύλλογος και στον παλαίμαχο αιμοδότη της Τερπνής Τσίκαλα Θωμά ο οποίος μαζί με άλλους Τερπνιώτες έδειξαν το δρόμο της Εθελοντικής Αιμοδοσίας όταν ακόμη επικρατούσε η αμειβόμενη αιμοδοσία (1970)

 

Αναμνηστικά επιδόθηκαν και σ΄ όλα τα παιδιά του Δημοτικού Σχολείου Τερπνής τα οποία μας συγκίνησαν

Η υπέροχη πολυάριθμη (οκταμελής) μουσική παραδοσιακή και λαϊκή ορχήστρα του Παναγιώτη Ζαρίμπα & Τάσου Φουρλάκη ανέλαβε να διασκεδάσει τον κόσμο και να τους ξεσηκώσει για χορό.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους οι Αντιδήμαρχοι κ.κ Βαδικόλιας Θεόδωρος και Ψαράς Λεωνίδας, ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Αγγελάκης Ο. Χρήστος, ο Πρόεδρος της Τερπνής και τιμώμενος κ. Μιχαλάκης Αθανάσιος, η Τοπική Σύμβουλος Τερπνής κ. Καρατζιά Παναγιώτα, η Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων Δημοτικού Σχολείου κ. Νούλη Μαρία και οι πρ. Πρόεδροι του Συλλόγου κ.κ Τσελεπής Αλέξανδρος και Δρούγγος Χρήστος.

Το Δ.Σ του Συλλόγου Τερπνιωτών Θεσσαλονίκης αισθάνεται την υποχρέωση να ευχαριστήσει δημόσια τους οικονομικούς χορηγούς της εκδήλωσης : Το Δήμο Βισαλτίας και την Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου, Την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας & την Περιφερειακή Ενότητα Σερρών, και την ΦΙΜΠΡΑΝ Α.Ε. καθώς επίσης και τους συγχωριανούς μας μουσικούς Παναγιώτη Ζαρίμπα και Τάσο Φουρλάκη για την αφιλοκερδή τους συμμετοχή.