24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες στις Φυλακές Νιγρίτας

24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες θα πραγματοποιήσουν τα μέλη της Ε.Υ.Ε.Φ.Κ.Κ.Ν.Σ. (Ένωση Υπαλλήλων Εξωτερικής Φρουράς Καταστήματος Κράτησης Νιγρίτας Σερρών) από την Δευτέρα 27-02-2012 έως Παρασκευή 02-03-2012. Σε σχετική επιστολή που απέστειλε προς τους αρμοδίους η Ε.Υ.Ε.Φ.Κ.Κ.Ν.Σ. επισημαίνονται τα παρακάτω:

Η Ένωσή μας στη Γενική Συνέλευση την Τετάρτη 22/02/2012 αποφάσισε ομόφωνα να προβεί στο έσχατο μέσο αγώνα που είναι συνεχόμενες απεργιακές κινητοποιήσεις, αρχόμενες από την 24ωρη απεργία την Δευτέρα 27/02/2012 έως Παρασκευή 02/03/2012

Το Υπουργείο γνωρίζει πολύ καλά τα προβλήματά μας, είμαστε πλέον σε απόγνωση, περιμένουμε λύσεις επιτέλους, για:

1.Την έλλειψη του προσωπικού που δεν θα πάψει να υφίσταται όσο ανοίγουν καινούρια σωφρονιστικά καταστήματα και δεν εξαιρούμαστε από την αναλογία 1 προς 10 στις προσλήψεις όπως γίνεται για τις υπηρεσίες ασφαλείας και υγείας, αφού έτσι δεν μπορούν να γίνουν προσλήψεις με εντοπιότητα και να λειτουργήσει πλήρως το σωφρονιστικό κατάστημα Νιγρίτας όπως είχε υποσχεθεί το κράτος στους κατοίκους της περιοχής.

2.Την εξαίρεση από το ενιαίο μισθολόγιο γιατί δεν είμαστε υπάλληλοι γραφείου, αφού τις αντίξοες συνθήκες εργασίας μας όλοι τις κατανοούν και δεν χρειάζεται να τις περιγράψουμε.

3.Τον αριθμό των υπαλλήλων που πρέπει να εργάζονται κατά τις νυχτερινές ώρες και τις αργίες, αφού με τις ήδη εγκεκριμένες μειωμένες θέσεις, ΚΙΝΔΥΝΕΥΟΥΜΕ και τίθεται σοβαρό πρόβλημα ασφάλειας της φυλακής.

4.Την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων νυχτερινών και εξαιρεσίμων (είμαστε απλήρωτοι από τον Ιούλιο του 2011), αλλαγή του τρόπου πληρωμής με μηνιαία καταβολή μετά από μικρό εύλογο χρονικό διάστημα όπως γίνεται στην Ελληνική Αστυνομία (δεν έχει οικονομικό κόστος, ο τρόπος θα αλλάξει).

5.Την δημόσια και δωρεάν ιατροφαρμακευτική μας περίθαλψη, που με τα μέχρι σήμερα δεδομένα του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. αλλάζουν όλα όσα ξέραμε προς το χείριστο, αφού είναι σίγουρο ότι δεν θα υπάρξει γιατρός που να αμειφθεί κάτω από 7Ε καθαρά για μία επίσκεψη, αν προλάβουμε να είμαστε μέσα στους 50 τυχερούς της εβδομάδας, με αποτέλεσμα να πληρώνουμε πάντα επιπλέον όλους του γιατρούς.

Προσωπικό ασφαλείας της υπηρεσίας εξωτερικής φρούρησης του καταστήματος κράτησης Μακεδονίας ΙΙΙ, ορίζεται το σύνολο του παρόντος προσωπικού, καθώς λόγω των τεράστιων ελλείψεων σε προσωπικό, δεν δύναται να μειωθεί περισσότερο.

Τις ημέρες της απεργίας δεν θα εκτελεστεί καμία μεταγωγή κρατουμένων στα δικαστήρια, εκτός αν συντρέχει παρέλευση 12μήνου για κακουργήματα και 18μήνου για τα υπόλοιπα αδικήματα, καθώς και στα νοσοκομεία, εκτός αν κινδυνεύει η ζωή του κρατούμενου και συνοδεύεται με ασθενοφόρο. Τέλος, δεν θα πραγματοποιούνται επισκεπτήρια στα νοσοκομεία (ούτε συγγενών, ούτε συνηγόρων).