99 χρόνια από την απελευθέρωση της Νιγρίτας

Για ακόμα μία χρονιά εορτάστηκαν την 21η Φεβρουαρίου με λαμπρότητα τα «Ελευθέρια», η επέτειος της απελευθέρωσης της Νιγρίτας από τους Βούλγαρους- ή, σωστότερα, «η αντίδραση των Νιγριτινών στα βουλγαρικά σχέδια, ο αγώνα τους για την πολυπόθητη ελευθερία και ο πόθος τους για ενσωμάτωσή τους  στο ελληνικό κράτος».

Η επετειακές εκδηλώσεις ξεκίνησαν με επίσημη δοξολογία στο Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Γεωργίου, χοροστατούντος του Μητροπολίτη Σερρών και Νιγρίτης Σεβασμιότατου Θεολόγου, ενώ ακολούθησε η Εκκλησιαστική Χορωδία του Δήμου Νιγρίτας με Διευθυντή τον κ. Άγγελο Καλτσίκη.

Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε ο φιλόλογος  κα. Βασιλική Βογιατζή.

Κατόπιν της επιμνημόσυνης δέησης και της κατάθεσης στεφάνων στο Ηρώο Νιγρίτας, πραγματοποιήθηκε μαθητική και στρατιωτική παρέλαση, στην οποία συμμετείχαν επίσης και τμήματα του Πνευματικού Πολιτιστικού Κέντρου Νιγρίτας καθώς και τμήμα του Συλλόγου Πολιτιστικών Δραστηριοτήτων «Νιγρίτα».

Ο  Δήμαρχος κος  Καλαϊτζής και το δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Βισαλτίας τίμησαν με την παρουσία τους την επέτειο.

Την Κυβέρνηση εκπροσώπησε ο Γεν. Γραμματέας Μακεδονίας Θράκης κ. γεώργιος Ψατζηκλωνστανίνου. Την Βουλή εκπροσώπησε ο βουλευτής κ. Μιχάλης Τζελέπης παρέστησαν ο τελών εν αργία περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας κ. Παναγιώτης Ψωμιάδης, ο Αντιπερειφερειάρχης Σερρών κ. Ιωάννης Μωυσιάδης,  επίσης η Βουλευτήςς , Μαρία Κόλλια, καθώς και ο Διοικητής της 10ης Ταξιαρχίας, ο Διευθυντής Αστυνομικής Δ/νσης Σερρών  Κ. Μάνδαλος και ο Προϊστάμενος του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Νιγρίτας